Error
  • Error loading feed data

Humanitas Breda

Humanitas Regio Breda

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.
Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg.

De afdeling Breda en omliggende gemeenten heeft activiteiten waarbij een steuntje in de rug voor geboden voor kwetsbare mensen en hulp bij het verstevigen van het eigen netwerk met hulp van een vrijwilliger.

Op basis van de Humanitas-waarden voeren we deze activiteiten uit. Waarden zoals  gelijkwaardigheid,  behoud van regie over eigen leven, verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander. Betrokken en vraaggericht.

Zet zich in voor:
Voor iedereen die een beroep op ons doet.

Wij bieden (kosteloos):
Luisterend oor voor mensen die geen netwerk hebben en bij het verwerken van een verlies, Taalmaatjes (aan huis) voor mensen die beter Nederlands willen leren, Mentormaatjes (ondersteuning scholieren in laatste jaar basisschool en in brugklas, met huiswerk etc.), Opvoedondersteuning, Rouwcafe en gespreksgroepen. Hulp bij de eigen administratie (geldzaken en formulieren) is in ontwikkeling.

Aanmelden:

Op basis van een kennismakingsgesprek. Het kan enkele dagen tot enige weken duren voor er een vrijwilliger bereid en in staat is gevonden, of dat eerst een coördinator op huisbezoek komt.

Contact:

breda@humanitas.nl

Nadere info over Humanitas algemeen en over de afdeling (Regio Breda) en de coördinatoren op: www.humanitas.nl

 

Telefoon: 076-561 46 93 (beperkt bereikbaar).